Jul 5, 2012

Keja + Hari sukan Sek

Slalu nyer ari mggu ppik buka tapi start dri awal bln july nie sy terpaksa tutup. Nie kerana sy buzy sgt ngan hari sukan sek anak2.
1/7/12 lps sek anak sulungku SJK (C) Tat Choi ader ri sukan. nak xnak kena ler tutup ptg nyer....so malam bru beroperasi.
Mggu nie pulak my 2 princess nyer ri sukan...dekat ngan dewan bercham...so sabtu nie tutup ler lagi...tapi pg jer,ptg buka dalam kol 4. Hope ri sukan diorg nnt abiz awal...ader ler masa ku nak kemas2 umah sket n rest sblom kijo....

^_^

Makluman

Di sini saya nak maklumkan bahawa PPIK PGA(Pusat Perkhidmatan Ilmu Komuniti) adalah salah satu tempat yg menawarkan perkhidmatan kepada komuniti sahaja...
Saya tak berkhidmat dengan PDRM....ini kerana saya slalu mendapat panggilan yang bertanyakan soalan seolah2 saya nie anggota polis or some one yg bekerja di pejabat polis...hihi... harap maklum yer.
So klu nak dapatkan maklumat tentang PGA nie sy cuma blh bg maklumat am je la...yg lebih lanjut tu sy xbrani ler nak pandai2 bg maklumat.

Tentang Maktab Perguruan juga saya tak terlibat apa2...kebetulan maktab tersebut berdekatan Kem PGA sahaja... tp andai ada yg berminat nak apply guru, disini  saya sertakan link utk memudahkan pencarian anda.

Jul 1, 2012

Selamat berpuasa...


Salam semuer....sempena bulan Syaaban nie sy nak ucapkan selamat berpuasa dan 'mengganti puasa' pd yg masih xabis ganti g tu. Xsangka dah nak masuk bulan puasa dh ek...kejap btol masa berlalu. Actually time2 nie ler masa nyer kiter prepairkan diri tuk menghadapi bulan ramadan yg bakal tiba....kan aper...karang 'terkejut' plak 'badan', mula ler yg nk grastrik la b'bagai..hihi.
Kali nie sy nak kongsi ler kelebihan yg ader pd bulan nie, yg sy rasa ramai yg dh sedia maklum....but still,sharing is caring kan ^_^

Apr 13, 2012

Perkembangan di tahun 2012

Lama tak menulis di blog nie....setelah 2 tahun tak beroperasi kini PPIK PGA beroperasi semula di bawah pengurusan Taszy Ent. Terima kasih pada kak Zie dari PPIK Kampung Yaman yang banyak bagi info pada saya. Buat rakan-rakan ppik yang ingin beroperasi semula anda boleh dapatkan maklumat dari saya atau kak zie...
Perkhidmatan yang di tawarkan masih seperti dulu termasuk mengajar komputer secara percuma. Cuma sijil tidak lagi dibekalkan.